Volledig scherm
© Roompot.nl

Roompot bouwt eerste gasloze vakantiepark in Kamperland

VideoKAMPERLAND -  Roompot Vakanties begint dit jaar nog met de bouw van een vakantiepark dat volledig op elektriciteit draait. Roompot Water Village, een kleinschalige luxe resort, wordt zonder gasaansluiting aangelegd. Het bedrijf investeert 22 miljoen euro in het project.

Roompot Water Village zal voor een groot gedeelte uit water bestaan. Het park komt dicht bij de Noordzee te liggen aan Nationaal Park Oosterschelde en bij het strand van Kamperland. De gasten kunnen gebruik maken van de uitgebreide voorzieningen van het naastgelegen Roompot Beach Resort. 

De 86 van duurzame materialen gebouwde woningen, die bijna allemaal aan het water liggen, worden verwarmd met behulp van warmtepompen. Hierdoor is een gasaansluiting niet nodig. Voor opwekking van de energie worden ze voorzien van zonnepanelen. Door uitbreiding van het aantal zonnepanelen kan de woning geheel energieneutraal worden uitgevoerd, het zogeheten nul-op-de-meter.

Volledig scherm
© Roompot.nl

Naast het energieverbruik en de energieopwekking wordt ook de streekeigen beplanting op het nieuwe resort zodanig ingepast dat geen bestrijdingsmiddelen nodig zijn voor het onderhoud. Er komt een centraal parkeerterrein met laadpalen voor elektrische auto’s.

De eerste woningen, met een verkoopprijs vanaf 173.950 euro, gaan in het weekend van 28 en 29 april in de verkoop. De bouwwerkzaamheden beginnen dit najaar. Water Village is naar verwachting in de zomer van volgend jaar gereed. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Belgische pedofiel vergrijpt zich aan stiefdochter in zwembad Terneuzen: ‘In België mag ik niet bij zwembaden komen’

    Belgische pedofiel vergrijpt zich aan stiefdoch­ter in zwembad Terneuzen: ‘In België mag ik niet bij zwembaden komen’

    BRUGGE - Een veroordeelde pedofiel heeft in de Brugse rechtbank opnieuw 3 jaar cel gekregen voor de herhaaldelijke aanranding van zijn 12-jarige stiefdochter in een zwembad in Terneuzen. Danny B. (48) kreeg in 2013 al eens 4,5 jaar cel voor gelijksoortige feiten, maar ging opnieuw over de schreef tijdens z’n penitentiair verlof. ,,We gingen in Nederland zwemmen, omdat ik in België niet in de buurt van zwembaden of scholen mocht komen”, zei hij tijdens z’n verhoor.