Volledig scherm
Straks kan de techniek van RoNik in tientallen landen worden ingezet. © RoNik Inspectioneering B.V

RoNik uit Bruinisse slaat vleugels wereldwijd uit

BRUINISSE - Start-up bedrijf RoNik Inspectioneering in Bruinisse slaat de vleugels uit en wordt onderdeel van de Terra Drone Corporation, wereldwijd een van de grootste dienstverleners op het gebied van industriële drone-inspecties.

RoNik verzorgt inspecties in de olie- en gaswereld met behulp van robots en drones. Het bedrijf is gespecialiseerd in het meten van de wanddiktes in afgesloten ruimtes; door de techniek van RoNik zijn minder mensen nodig en wordt de inspectietijd fors bekort. Bovendien vergroot deze werkwijze de veiligheid, omdat de drones worden ingezet op plaatsen waar het donker en gevaarlijk is, bijvoorbeeld door de aanwezigheid van giftige of brandbare stoffen. Het bedrijf kreeg vorige week nog te horen dat het een innovatie-subsidie van 20.000 euro ontvangt om een speciale techniek te testen.

RoNik zal binnen de Terra Group verdergaan onder de naam Terra Inspectioneering. Volgens medeoprichter Marien van den Hoek biedt de samenwerking met Terra Drone grote groeikansen. De techniek van RoNik zou op deze manier in meer dan 25 landen kunnen worden ingezet. Het hoofdkantoor van de Terra Drone Corporation staat in Japan.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement