Volledig scherm
Ronald Koeman

Ronald Koeman veilt eerste Oosterscheldekreeft

COLIJNSPLAAT - Ronald Koeman veilt op donderdag 28 maart de eerste Oosterscheldekreeft. De bondscoach van het Nederlands Elftal is dit jaar de gelegenheidsveilingmeester, maakte de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft vanochtend bekend. Kees Jansma zal het seizoen officieel openen. 

De jaarlijkse veiling van de eerste Oosterscheldekreeft is tevens het officiële begin van het kreeftenseizoen. In de visafslag in Colijnsplaat wordt op die dag de eerste kreeft geveild voor het goede doel. Dit jaar is dat Support Casper, de campagne van Stichting Overleven met Alvleesklierkanker, waarvan Koeman ambassadeur is.

Iedere dag sterven in Nederland acht mensen aan alvleesklierkanker, vaak binnen een jaar na de diagnose. Support Casper wil daar verandering in brengen en maakt zich sterk om onderzoek naar nieuwe innovatieve behandelmethoden mogelijk te maken.

Koeman zal de eerst gevangen Oosterscheldekreeft uit handen van eregast Kees Jansma in ontvangst nemen. Jansma (71) is sportpresentator, producent en voormalig perschef van Oranje. Jansma is sinds 2014 sportpresentator bij Fox Sports, waar hij onder meer de praatprogramma’s ‘De Tafel van Kees’ en ‘Natafelen met Kees’ presenteert. Jansma stopt na komende zomer als presentator van voetbalprogramma’s op tv. Meer dan een halve eeuw was hij de anchorman van de NOS, Sport 1, Eredivisie Live en Fox. ,,Voor ons is dat een uitstekende reden om hem als eregast uit te nodigen om de eerste Oosterscheldekreeft in ontvangst te nemen”, aldus Luit Ezinga, voorzitter van de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement