Volledig scherm
PREMIUM
Een draagbaar asbakje voorkomt in ieder geval dat peuken in het zand terechtkomen. © Frank Jansen

Roken moet niet de regel zijn, maar de uitzondering

ANALYSEOp het eerste rookvrije strand van Nederland, in Renesse, wordt bezoekers gevráágd geen sigaret op te steken. Zou een verbod niet veel beter zijn?

Behalve zonaanbidders waren mijn ouders fanatieke rokers. Het kost me weinig moeite ze weer voor de geest te halen, gebruind, zittend aan het strand, met een Caballero of een Camel in de hand. Een ideale asbak ook, zo’n zandvlakte. De verzamelde peuken werden aan het eind van een zonovergoten dag wel in een afvalbak gegooid, maar ik sluit niet uit dat hier en daar een filtertje achterbleef. Zoals ik als kind mijn kauwgum graag begroef.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ik herinner me van de woonwinkel alleen de Frans Bauer-stijl
    PREMIUM
    column marleen blommaert

    Ik herinner me van de woonwinkel alleen de Frans Bau­er-stijl

    Het voorjaar komt eraan en mijn zitbank is meer dan 25 jaar oud. Ik dacht er dan ook goed aan te doen om eens een meubelzaak binnen te gaan. Het toeval wil dat we in ons vrolijke stadje een enorm exemplaar van een dergelijke winkel rijk zijn. Daarom besloot ik met mijn dochter ‘meubels’ te gaan kijken. In de vijftien jaar dat we hier wonen ben ik er twee keer eerder geweest. Ik ben ook niet het type dat u op tweede kerstdag op een woonboulevard aan zult treffen. Ik sleep mezelf wel met enige regelmaat naar de Zweedse meubelboer als het echt niet anders kan, meestal voor een kind. Maar dat zijn ze wel: mijn escapades op woongebied.