Archeoloog Robert van Dierendonck op de reconstructie van een Romeinse terp (de mosseltrekkersterp) uit de vroege derde eeuw op de plaats waar deze in 2008 werd opgegraven aan de Wattelsweg bij Serooskerke op Walcheren.
Volledig scherm
PREMIUM
Archeoloog Robert van Dierendonck op de reconstructie van een Romeinse terp (de mosseltrekkersterp) uit de vroege derde eeuw op de plaats waar deze in 2008 werd opgegraven aan de Wattelsweg bij Serooskerke op Walcheren. © Ruben Oreel

Robert zit al een leven lang met de neus in de bodem

PORTRETRobert van Dierendonck was ruim twintig jaar het gezicht van de Zeeuwse archeologie. Hij is net met pensioen gegaan, maar is niet van plan om zijn spa in het vet te zetten. De bodem van Zeeland heeft nog vele geheimen. Die wil hij graag helpen opdiepen. 

  1. Hof vindt achtervolging door Vlissingen geen straatrace, minder straf voor fataal ongeluk Inge Caljouw

    Hof vindt achtervol­ging door Vlissingen geen straatrace, minder straf voor fataal ongeluk Inge Caljouw

    DEN BOSCH – Rotterdammer Ahmed K. (29) reed met snelheden tot 168 kilometer per uur door de bebouwde kom van Vlissingen achter iemand anders aan. Bij die achtervolging, waarbij K. op zeker moment ook nog inhaalde, reed hij de Vlissingse Inge Caljouw (42) dood. Na eerst een straf van vier jaar, kreeg hij dinsdag in hoger beroep tweeënhalf jaar. Het hof vindt niet dat er sprake was van een straatrace. De familie Inge Caljouw is geschokt door lagere straf: ‘Dit hadden we nooit verwacht’.