Rob Jetten (D66): ‘Je kunt niet de tol op de tunnel afschaffen zonder het prijskaartje te betalen’

VIDEODEN HAAG - Rob Jetten woont in een klein dorp aan de Duitse grens en hij werkt in Den Haag. Hij herkent problemen die spelen in een grensregio als Zeeuws-Vlaanderen, maar beseft ook dat daar in Den Haag niet altijd aandacht voor is. ,,We vergeten hier soms dat woningnood niet exclusief is voor de grote steden."

 1. Trucker Jeroen Beenakker parkeert theezakje (doet teabag-challenge) in Yerseke
  PREMIUM
  video

  Trucker Jeroen Beenakker parkeert theezakje (doet tea­bag-challenge) in Yerseke

  YERSEKE - Veilig manoeuvreren met een enorme truck is al lastig. Achteruitrijdend met een ruim 25 meter lange vrachtautocombinatie een theezakje in een mok parkeren, vergt helemaal stuurmanskunst. De ‘Teabag Challenge’ heet zo’n uitdaging in behendigheid onder truckers. Vandaag laat Jeroen Beenakker (34) van transportbedrijf Kotra Logistics in Yerseke zien hoe je een theezakje netjes ‘parkeert’.
 2. Schelpdiertoerisme overspoelt de Oosterschelde: ‘Het is bijna oesters róven’
  PREMIUM

  Schelpdier­toe­ris­me overspoelt de Ooster­schel­de: ‘Het is bijna oesters róven’

  VLISSINGEN - Oesters, mossels en krukels rapen op het strand: dat vinden veel mensen het ultieme Zeelandgevoel. Maar de laatste tijd gaat het steeds vaker fout. Rapers verstoren de rust in natuurgebieden, laten afval achter en nemen veel te veel kilo’s schelpdieren mee. ,,Ik zou het bijna oesters róven noemen, in plaats van rapen”, zegt Wilco Jacobusse van Nationaal Park Oosterschelde.