Simon Lous tijdens ringrijwedstrijd in 2009. Simon Lous werd op 1 juli 1943 geboren en is op 27 maart 2022 overleden.
Volledig scherm
PREMIUM
Simon Lous tijdens ringrijwedstrijd in 2009. Simon Lous werd op 1 juli 1943 geboren en is op 27 maart 2022 overleden. © Rianne Lous

Ringrijder Simon Lous hield van schoonheid van ringrijden en van saamhorigheid

uit het levenPaarden waren Simon Lous’ passie. De boerenzoon werkte jaren als wegenbouwer, maar besteedde vooral tijd aan zijn paarden. Hij was fanatiek ringrijder die meer dan vijftig jaar aan wedstrijden deelnam. De echtgenoot van Leny Lous-Boogaard, vader van twee dochters was jarenlang ook bestuurlijk en politiek actief. Hij overleed op 78-jarige leeftijd thuis in Oostkapelle, in zijn geboortedorp.

 1. Boter, suiker, water en azijn en geen sambal of zeekraal

  Boter, suiker, water en azijn en geen sambal of zeekraal

  SEROOSKERKE - Boter, suiker, water en azijn. Meer is niet nodig om Zeeuwse babbelaars te maken, zo vertelden Rinie Koole en Ria Luitwieler zaterdag tegens de bezoekers van hun kraam tijdens de Serooskerksedag. Ze maakten en verkochten volop, vooral de naturel babbelaar hoewel ze ook kaneel- en chocoladebabbelaars in de aanbieding hadden. Meer soorten maken ze niet. Zo vertelde Ria Luitwieler, met een duidelijk bedenkelijk gezicht, dat er op Zuid-Beveland ook iemand is dat van alles in haar babbelaars stopt, ‘van sambal tot zeekraal’. ,,Maar dat doen wij niet hoor, wij blijven bij deze drie soorten.”
 2. Ruimte maken voor de volgende
  PREMIUM
  column marleen blommaert

  Ruimte maken voor de volgende

  Een nieuwbouwhuisje met een klein tuintje, van het gas af, goed geïsoleerd. Die gedachte kwam bij me op nadat ik een paar uur bezig was om in mijn tuin een paar exoten te verwijderen. Het ging dit keer om de karmozijnbes, een prachtige plant. Maar zoals wel vaker blijkt: niet alles wat mooi is, deugt. Wie hem wel eens heeft verwijderd, weet dat daar een hoop spierkracht bij komt kijken. Dus het overgeslagen bezoek aan de sportschool heb ik ook weer ingehaald. Soms zou wat minder tuin en wat minder huis wel prettig zijn.