Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Rillandse boer blijft het oneens met NVWA over verzorging van zijn koeien

DEN BOSCH - Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, krijgt de Rillandse boer Hans van Iwaarden nóg een maand voorwaardelijke celstraf bovenop de straf die hij twee jaar eerder opgelegd kreeg door de rechtbank in Den Bosch. Dat was een taakstraf van 120 uur en drie maanden voorwaardelijke celstraf. Gisteren hoorde hij in hoger beroep bij het hof in Den Bosch wederom 120 uur taakstraf tegen zich eisen, waarvan ditmaal de helft voorwaardelijk.

Hans van Iwaarden blijft het fundamenteel oneens met de controleurs en veeartsen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).  Die vinden namelijk dat hij zijn koeien niet goed verzorgde. Twee jaar geleden werd Van Iwaarden al veroordeeld door de rechtbank in Den Bosch. Ook die stelde dat de verzorging onder de maat was en veroordeelde hem tot een taakstraf van 120 uur en drie maanden voorwaardelijk. Van Iwaarden ging daartegen in beroep. De zaak werd gisteren door het hoger gerechtshof behandeld.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Antarctica
    PREMIUM
    COLUMN ERNST JAN ROZENDAAL

    Antarctica

    In NRC Handelsblad stond afgelopen weekend een paginagrote advertentie voor een ‘Once in a Lifetime Experience’. Een bedrijf in Hendrik Ido Ambacht bood een tiendaagse ‘exceptionele air cruise per privéjet’ aan naar de Zuidpool. ‘Ontdek Antarctica per privéjet en verblijf in het enige hotel aanwezig op het witte continent. Het betreft een zeer exclusieve air cruise voor slechts 12 personen. Een uitzonderlijke kans om uw pioniersgeest te prikkelen en verder te gaan dan u ooit eerder had durven dromen (...) Kom oog in oog te staan met duizenden imponerende keizerspinguïns en hun kuikens, wandel door de prachtige ijstunnels en ontdek Antarctica op een manier zoals geen ander dat doet.’ Dé reis van uw leven kost maar 72.500 euro.