Volledig scherm
Olietanker Seatrout gestrand bij Bath. © Marcelle Davidse

Rijkswaterstaat herstelt schade door strandingen bij Bath

VLISSINGEN - Rijkswaterstaat gaat de schade herstellen die is ontstaan door strandingen van het containerschip CSCL Jupiter en tanker Seatrout in het Nauw van Bath op de Westerschelde. De werkzaamheden beginnen op 16 oktober. Het streven is begin november klaar te zijn.

De strandingen vonden op 14 augustus en 20 september plaats. De schepen beschadigden de vooroeververdediging door deze landwaarts op te duwen. Rijkswaterstaat herstelt de schade door breuksteen en zand te storten, zodat eventuele najaarsstormen niet nog meer schade aan de geulwand kunnen aanrichten.

De werkzaamheden zullen geen hinder veroorzaken voor de scheepvaart. Het werkschip dat wordt ingezet voor de bestorting van de geulwand ligt ruim buiten de vaargeul.

  1. Wat is een Premium-artikel en hoe log ik in?

    Wat is een Premium-artikel en hoe log ik in?

    De artikelen met gele labels op deze site én in de app zijn Premium. Dat zijn de verhalen die het nieuws duiden, spraakmakende interviews, onze columns en meer. Exclusief voor ingelogde gebruikers en abonnees, want die bieden we graag wat meer. Hoe krijg ik toegang tot Premium? Bent u abonnee? Ik heb een PZC-profiel Ik heb geen PZC-profiel Ik weet niet of ik een PZC-profiel heb Er is geen e-mailadres van mij bekend bij jullie Bent u geen abonnee? Ik wil voor 5 euro per maand alle Premium-artikelen kunnen lezen Ik heb een PZC-profiel Ik heb geen PZC-profiel Er is geen e-mailadres van mij bekend bij jullie De klantenservice is telefonisch te bereiken op 088-0139910