Het hoofdkantoor van drinkwaterbedrijf Evides, dat water levert aan huishoudens en bedrijven in Zeeland, delen van Zuid-Holland en Brabant.
Volledig scherm
PREMIUM
Het hoofdkantoor van drinkwaterbedrijf Evides, dat water levert aan huishoudens en bedrijven in Zeeland, delen van Zuid-Holland en Brabant. © ANP

Rijk geeft Zeeland 10 miljoen euro extra en maakt zo ontvlechting Evides en PZEM mogelijk

MIDDELBURG - Zeeland krijgt 10 miljoen euro extra van het Rijk om het waterbedrijf Evides los te koppelen van energiebedrijf PZEM. De bijdrage die bovenop het compensatiepakket voor de misgelopen marinierskazerne komt, betekent dat de provincie en de gemeenten straks meer geld in de knip krijgen. Daarmee gaat een langgekoesterde wens in vervulling.

 1. Roep om verkleining van hotelplannen bij Biggekerke neemt toe: ‘Dit verstoort de balans’
  PREMIUM

  Roep om verklei­ning van hotelplan­nen bij Biggekerke neemt toe: ‘Dit verstoort de balans’

  BIGGEKERKE - De komst van het grote hotel-resort bij Biggekerke dreigt de balans tussen leefbaarheid en de toeristische druk te verstoren, aldus Jerry Troy. Hij zegt dat namens de complete Veerse toeristische sector. Troy roept het gemeentebestuur op in overleg te gaan met Dormio Leisure Development om te kijken op welke manier ervoor gezorgd kan worden dat die balans niet wordt verstoord. ,,Ga de dialoog aan.”
 1. Max voelt het: hij is geboren om muziek te maken
  Play

  Max voelt het: hij is geboren om muziek te maken

 2. Graafmachine raakt hoogspanningskabel bij ’s-Heerenhoek
  Play

  Graafmachi­ne raakt hoogspan­nings­ka­bel bij ’s-Heerenhoek