Archieffoto van slaaphuisjes op het strand van Vrouwenpolder
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto van slaaphuisjes op het strand van Vrouwenpolder © lex de meester

Recreatie-ondernemers willen compensatie van Veiligheidsregio

MIDDELBURG - Negentien ondernemers uit de toeristische sector willen van de Veiligheidsregio Zeeland compensatie voor het omzetverlies dat zij hebben geleden door de Zeeuwse corona-maatregelen. De VRZ zegt in een reactie het verzoek te zullen afwijzen.

De VRZ verbood half maart alle toeristische overnachtingen. Enkele andere regio's namen ook beperkende maatregelen. Die kwamen bovenop de landelijke noodverordening  om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Inmiddels is de maatregel versoepeld en het streven is om op 1 juli in Zeeland weer in de pas te lopen met de rest van het land.

  1. Het is een kwestie van tijd of we staan in de Zeeuwse polders oog in oog met een wolf
    PREMIUM
    COLUMN MAIKEL HARTE

    Het is een kwestie van tijd of we staan in de Zeeuwse polders oog in oog met een wolf

    Heerlijk, er komt steeds meer ander nieuws dan corona op de voorprogramma’s en in de journaals. Deze week was de wolf groot nieuws, want de wolf rukt op en dat zorgt voor paniek. De wolf werd een jaar of vijf geleden voor het eerst weer in het noorden gezien, maar via de Veluwe is hij afgezakt naar het zuiden en inmiddels heeft hij zich in Brabant tegoed gedaan aan de schapen van een hobbyboer. Het beest was de Maas overgezwommen. Hij had zich verder vergrepen aan een veulentje en hij was ‘s ochtends om half zes gesignaleerd in het centrum van Heusden. Het is een kwestie van tijd of we staan in de Zeeuwse polders oog in oog met een wolf: Is het niet vanuit Brabant dan is het wel via België.