Volledig scherm
Busjes met buitenlandse kentekenplaten op vakantiepark Marina Beach bij Hoek. © Harmen van der Werf

Rechter geeft gemeente gelijk: Arbeidsmigranten weg van Marina Beach

HOEK - De rechtbank in Breda heeft vrijdag bepaald dat de gemeente Terneuzen terecht heeft geëist dat alle arbeidsmigranten weg moeten van vakantiepark Marina Beach bij Hoek. Op korte termijn moeten ze verkassen.

De officiële einddatum is aanstaande dinsdag. Als er niets verandert, kan Marina Beach-eigenaar Oostappen Groep een hoge dwangsom verwachten. Oostappen was naar de rechter gestapt om daarvan uitstel te krijgen. Dat verzoek is vrijdag afgewezen.

Volgens de rechtbank in Breda heeft Terneuzen correct gehandeld. Zo is Oostappen een termijn van zes maanden gegund om een einde te kunnen maken aan de huisvesting door arbeidsmigranten. Het bestemmingsplan staat deze bewoning niet toe.

Arthur van Loon van de Vereniging van Bungaloweigenaren op het park is opgelucht. ,,We dringen hier al sinds september 2017 op aan.” Burgemeester Jan Lonink laat weten dat het college van B en W zich snel op de volgende stappen gaat beraden. Jos Mennen, directeur beheer en ontwikkeling bij Oostappen, wil nog niet reageren in afwachting van overleg met zijn advocaat.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement