Rechtbank
Volledig scherm
Rechtbank © Guido van der Heijden

Rechtbank: geen persoonsverwisseling, man moet straf uitzitten

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg hecht geen geloof aan de bewering van een 37-jarige Nigeriaan O.F.  dat hij het slachtoffer is van persoonsverwisseling met zijn inmiddels overleden tweelingbroer. 

De man werd in 2017 veroordeeld tot tot zes jaar cel voor pinpasfraude en het terugbetalen van negen ton aan criminele winsten. De veroordeelde had in 2017 zijn rechtszaak niet bijgewoond, omdat hij twee jaar eerder als criminele vreemdeling het land was uitgezet. In het voorjaar van 2017 werd F. aangehouden in Groningen op verdenking van oplichting. 

Uit vingerafdrukonderzoek van het NFI blijkt volgens de rechtbank onomstotelijk dat er geen sprake is van persoonsverwisseling.  Volgens het rapport is ‘de kans dat de vingerafdrukken die van de aangehoudene zijn afgenomen afkomstig zijn van dezelfde persoon als van wie de andere onderzochte vingerafdrukken (tijdens het onderzoek naar de fraude, red.) zijn afgenomen, meer dan één miljoen keer groter is dan de kans dat de vingerafdrukken van een willekeurige andere persoon of de eeneiige tweelingbroer van de aangehoudene zijn’.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement