Volledig scherm
Rechtbank © Guido van der Heijden

Rechtbank: geen persoonsverwisseling, man moet straf uitzitten

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg hecht geen geloof aan de bewering van een 37-jarige Nigeriaan O.F.  dat hij het slachtoffer is van persoonsverwisseling met zijn inmiddels overleden tweelingbroer. 

De man werd in 2017 veroordeeld tot tot zes jaar cel voor pinpasfraude en het terugbetalen van negen ton aan criminele winsten. De veroordeelde had in 2017 zijn rechtszaak niet bijgewoond, omdat hij twee jaar eerder als criminele vreemdeling het land was uitgezet. In het voorjaar van 2017 werd F. aangehouden in Groningen op verdenking van oplichting. 

Uit vingerafdrukonderzoek van het NFI blijkt volgens de rechtbank onomstotelijk dat er geen sprake is van persoonsverwisseling.  Volgens het rapport is ‘de kans dat de vingerafdrukken die van de aangehoudene zijn afgenomen afkomstig zijn van dezelfde persoon als van wie de andere onderzochte vingerafdrukken (tijdens het onderzoek naar de fraude, red.) zijn afgenomen, meer dan één miljoen keer groter is dan de kans dat de vingerafdrukken van een willekeurige andere persoon of de eeneiige tweelingbroer van de aangehoudene zijn’.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Romy (22) vocht zich terug van een eetstoornis: ‘Mijn moeder had mijn kleren voor in de kist al klaargelegd’
    PREMIUM
    VIDEO | PORTRET

    Romy (22) vocht zich terug van een eetstoor­nis: ‘Mijn moeder had mijn kleren voor in de kist al klaarge­legd’

    VLISSINGEN - Ruim een jaar maakte Romy Thuy (22) uit Goes wekelijks video’s over haar eetstoornis. Het leverde haar een nominatie op voor de Vrouw in de Media Award 2019. ,,Ik heb iets kunnen betekenen voor anderen die niet meer wisten hoe ze verder moesten. Die doodsbang waren. Die zagen dat hun lichaam al aan het afsterven was; net als het mijne, op het dieptepunt van mijn ziekte. Van vrijwel allemaal weet ik dat ze zich hebben laten opnemen en met zichzelf aan de slag zijn gegaan. Dat ik die award niet gewonnen heb, maakt me niet uit. Ik heb mijn doel bereikt.”