PZEM-bestuurders Frank Verhagen (voorgrond) en Niels Unger.
Volledig scherm
PZEM-bestuurders Frank Verhagen (voorgrond) en Niels Unger. © Dirk Jan Gjeltema

PZEM lijdt fors verlies, maar directie is ‘niet ontevreden’

MIDDELBURG - Energiebedrijf PZEM heeft vorig jaar een verlies geleden van 54 miljoen euro. De Raad van Bestuur is echter niet ontevreden. Door hogere energieprijzen presteert het bedrijf beter, al lijden de kerncentrale en Sloecentrale wel verlies omdat een deel van de stroomproductie vooruit is verkocht. 

Ook kampte PZEM vorig jaar met langdurige uitval van de kerncentrale. De Raad van Bestuur verwacht dat dit jaar de resultaten een stuk beter zullen zijn, zei algemeen directeur Frank Verhagen woensdag in de algemene aandeelhoudersvergadering. De kasstroom wordt positief in 2019. Ook hoeft het bedrijf minder geld opzij te zetten voor verlieslatende centrales. Naar verwachting zal de kerncentrale volgend jaar weer winst maken. 

PZEM verwacht in 2021 weer zwarte cijfers te schrijven. Het bedrijf verwacht ook dat de gasgestookte Sloecentrale een grotere rol gaat spelen als windparken op zee zoals Borssele 1 tot en met 4. De centrale kan het landelijk stroomnet snel stabiliseren op windstille en zonarme dagen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement