Volledig scherm
Mariniers in de binnenstad van Vlissingen. © Ernst Jan Rozendaal

PVV wil dat mariniers in Doorn blijven

VLISSINGEN - De mariniers moeten gewoon in Doorn blijven. Dat vindt de PVV in de Tweede Kamer. De partij heeft deze week een motie ingediend om ervoor te zorgen dat de verhuizing naar Vlissingen niet doorgaat. De PVV zegt dat heel veel mariniers het korps verlaten, waardoor de inzetbaarheid in gevaar komt. 

De Kamer sprak deze week over de defensienota. Volgens het PVV-kamerlid Emiel van Dijk is de situatie - zes jaar na het besluit over de verhuizing naar Vlissingen - compleet veranderd. ,,De marinierskazerne in Doorn moet openblijven, want als we dat niet doen, dan hebben we straks geen Korps Mariniers meer. Ieder mens met gezond verstand ziet dat die verhuizing een slecht plan was en met de dag een slechter plan wordt'', zei hij eerder deze week bij de behandeling van de Defensienota. 

Staatssecretaris Barbara de Visser erkent dat de uitstroom groot is. Ze maakt zich daarover zorgen. Het ministerie doet nu onderzoek naar het vertrek van mariniers. Zodra daarover duidelijkheid is, wil ze met de Tweede Kamer in gesprek over de verhuizing van de mariniers

Wanneer de motie van de PVV in stemming komt, is nog niet bekend.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement