Volledig scherm
Minister Jeanine Hennis-Plasschaert kwam vijf jaar geleden met mariniers naar Vlissingen om de bestuursovereenkomst voor de bouw van de marinierskazerne te tekenen. © Ruben Oreel

PVV: waarom geen afstel verhuizing mariniers?

DEN HAAG - Het PVV-Tweede Kamerlid Gabriëlle Popken wil weten waarom Defensie  de verhuizing van de mariniers naar Vlissingen niet afblaast. Aanleiding is een brief van staatssecretaris Barbara Visser (Defensie, VVD) aan de Tweede Kamer over de marinierskazerne in Vlissingen. 

Visser heeft vanwege procedures rond de medezeggenschap besloten de bouw opnieuw uit te stellen. In die brief is te lezen dat naar verhouding veel mariniers voortijdig het korps verlaten. ,,Leidt het uitstel nu eindelijk een keer tot afstel? Zo nee, waarom niet?”, wil Popken weten.

Vijf jaar geleden, in juni 2014, kwam de toenmalig minister Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie, VVD) naar Vlissingen om het contract voor de bouw van de marinierskazerne te tekenen met commissaris van de koning Han Polman. De ondertekening vond plaats op het terrein achter de inmiddels gesloten oude marinekazerne. Het plan was toen om de kazerne in 2019 in gebruik te nemen. Staatssecretaris Visser verwacht nu dat dit niet voor 2024 zal gebeuren. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement