Volledig scherm
Stembureau in Middelburg © Lex De Meester

PvdA wint in 7 Zeeuwse gemeenten

VLISSINGEN - De PvdA heeft bij de Europese verkiezingen in 7 van de 13 gemeenten de meeste stemmen gehaald. De partij van Frans Timmermans was de grootste in Goes, Hulst, Middelburg, Noord-Beveland, Sluis, Terneuzen en Vlissingen.

De combinatie ChristenUnie-SGP won in de andere 6 Zeeuwse gemeenten: Borsele, Kapelle, Reimerswaal, Schouwen-Duiveland, Tholen en Veere. Het CDA haalde dus, verrassend genoeg, deze keer nergens in de provincie de meeste stemmen.

De PvdA trok vooral veel kiezers in de gemeente Vlissingen, waar 22,4 procent (2643 mensen) op de partij stemde. Ook in Hulst, Middelburg en Sluis scoorde de PvdA boven de 20 procent.

Over heel Zeeland bekeken waren, net als in 2014, de meeste stemmen voor ChristenUnie-SGP, maar het verschil met de PvdA is klein. Het CDA is de derde partij, gevolgd door VVD.

Forum voor Democratie

Forum voor Democratie - op de vijfde plaats - haalde ruim 11 procent van de stemmen. De meeste aanhang heeft de partij in de gemeenten Terneuzen (14,5 procent), Noord-Beveland (13,3 procent) en Vlissingen (13,3 procent).

De PVV sleepte slechts 4 procent van de Zeeuwse stemmen in de wacht. Dat was 5 jaar geleden nog 13 procent. Het aandeel is nog het hoogst in de gemeente Terneuzen, met 6,3 procent.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement