Volledig scherm
Jacques Monasch. Foto: ANP

PvdA: snel internet ook in krimpgebieden en op het platteland

DEN HAAG - De PvdA wil dat plattelandsregio's en krimpgebieden worden aangesloten op het glasvezelnetwerk. Hierdoor kunnen de bewoners van deze gebieden ook gebruik maken van snel internet.

Om dit soort regio's in aanmerking te laten komen voor subsidies die de EU hiervoor beschikbaar stelt, moet de minister deze regio's aanbevelen.

De PvdA-Kamerleden Jacques Monasch en Albert de Vries roepen het kabinet op dit zo snel mogelijk te doen. Voor het platteland, en dan met name in krimpgebieden, is bereikbaarheid van groot belang. De moderne manier van bereikbaarheid is een goede breedbandvoorziening op glasvezelniveau, vinden de sociaal-democraten. Die zou er ook moeten zijn voor de onrendabele gebieden. Diverse gemeenten en provincies zijn hard aan de slag om de digitale infrastructuur te verbeteren.

Voor dit soort projecten is veel Europees geld beschikbaar. Maar om daar als regio voor in aanmerking te komen, hebben de regio's een aanbeveling nodig van de nationale overheid. Op dit moment krijgen regio's die niet. De PvdA wil daarom dat de minister deze regio's op zijn minst met een aanbeveling steunt, zodat zij verder op eigen kracht deze belangrijke ontwikkeling van de digitale bereikbaarheid van het platteland kunnen waarmaken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement