Pvda-kamerlid Gijs van Dijk. ANP BART MAAT
Volledig scherm
Pvda-kamerlid Gijs van Dijk. ANP BART MAAT © ANP

PvdA: Maak tunnel alvast 1 jaar tolvrij, kosten 30 miljoen

update 14.00 uurDEN HAAG - De PvdA wil de Westerscheldetunnel een jaar lang tolvrij maken. Dat kost 30 miljoen euro. Tijdens de formatie na de Kamerverkiezingen in maart moet dan een definitieve oplossing worden bedacht.

 1. Veerse dorpen omarmen plan voor nieuwe scholen en gymzalen: ‘Alsof ik het zelf geschreven heb’
  PREMIUM

  Veerse dorpen omarmen plan voor nieuwe scholen en gymzalen: ‘Alsof ik het zelf geschreven heb’

  AAGTEKERKE - ,,Zeer goed, heel blij, meer dan tevreden.” Voorzitter Hans Nonnekes van de dorpsraad in Aagtekerke heeft niet veel woorden nodig om aan te geven hoe hij denkt over de gemeentelijke plannen voor nieuwe voorzieningen in zijn dorp. ,,Het is bijna alsof ik ze zelf geschreven heb.” Ook zijn collega's in Oostkapelle, Serooskerke en Westkapelle zijn tevreden, al zien die nog wel wat verbeterpuntjes.
 2. Schouwse SGP vol vertrouwen over vrouwelijke wethouder Schot: ‘Heel slimme meid met prachtig cv’
  PREMIUM

  Schouwse SGP vol vertrouwen over vrouwelij­ke wethouder Schot: ‘Heel slimme meid met prachtig cv’

  ZIERIKZEE - De aanstelling van Paula Schot (27) uit Zierikzee als de eerste vrouwelijke wethouder van de SGP heeft openlijk niet tot grote weerstand geleid binnen de partij. Het merendeel van de reacties is overwegend positief, aldus fractievoorzitter Florus van der Paauw. ,,Maar lang niet iedereen pakt de telefoon of stuurt een mail”, zegt hij diplomatiek. ,,Ook de voorstanders niet.” Daarom is het volgens Van der Paauw lastig aan te geven hoe groot beide kampen zijn.