Volledig scherm
Shirin van Anrooij tijdens het NK Veldrijden in Rucphen © Pix4Profs / Joris Knapen

PvdA: haal WK Veldrijden naar Zeeland

MIDDELBURG - De Statenfractie van de PvdA wil het WK Veldrijden naar Zeeland halen. 

Ralph van Hertum wees vrijdag in de Statencommissie economie op de aansprekende resultaten van wielrenner Mathieu van der Poel en de Zeeuwse Shirin van Anrooij. Zij werd onlangs Nederlands kampioen bij de junioren. Het toetreden van de vestingcross in Hulst tot het wereldbekercircuit kan een eerste stap zijn.
Van Hertum vroeg of die cross in februari breed toegankelijk wordt gemaakt voor het publiek. Gedeputeerde Jo-Annes de Bat (CDA, sport) wil eerst afwachten of de vestingcross echt deel gaat uitmaken van de wereldbeker.

  1. Romy (22) vocht zich terug van een eetstoornis: ‘Mijn moeder had mijn kleren voor in de kist al klaargelegd’
    PREMIUM
    VIDEO | PORTRET

    Romy (22) vocht zich terug van een eetstoor­nis: ‘Mijn moeder had mijn kleren voor in de kist al klaarge­legd’

    VLISSINGEN - Ruim een jaar maakte Romy Thuy (22) uit Goes wekelijks video’s over haar eetstoornis. Het leverde haar een nominatie op voor de Vrouw in de Media Award 2019. ,,Ik heb iets kunnen betekenen voor anderen die niet meer wisten hoe ze verder moesten. Die doodsbang waren. Die zagen dat hun lichaam al aan het afsterven was; net als het mijne, op het dieptepunt van mijn ziekte. Van vrijwel allemaal weet ik dat ze zich hebben laten opnemen en met zichzelf aan de slag zijn gegaan. Dat ik die award niet gewonnen heb, maakt me niet uit. Ik heb mijn doel bereikt.”