Gedeputeerde Dick van der Velde
Volledig scherm
PREMIUM
Gedeputeerde Dick van der Velde © Ruben Oreel

Provincie zit met vervuild slib in de maag: langer in Westdorpe of dumpen op Engelse akkers?

WESTDORPE - Er is een flinke kans dat het vervuilde rioolslib dat tijdelijk ligt opgeslagen in Westdorpe niet wordt verbrand, zoals in Nederland de regel is, maar wordt uitgestrooid op akkers in Engeland. Het lukt het dagelijks provinciebestuur niet daar een stokje voor te steken. ,,Ik wil dat het verbrand wordt", zegt gedeputeerde Dick van der Velde (VVD, milieu).

 1. Operatie griepprik: alles wordt uit de kast gehaald om Zeeuwen in te enten. ‘Er gaan mensen buiten de boot vallen’
  PREMIUM
  Poll

  Operatie griepprik: alles wordt uit de kast gehaald om Zeeuwen in te enten. ‘Er gaan mensen buiten de boot vallen’

  GOES - Sommige Zeeuwse huisartsen hebben het er al op zitten, anderen staan op het punt van de grote operatie: het geven van de griepprik. Voor de 60-plussers die zijn uitgenodigd, zijn er vooralsnog vaccins genoeg. Alles op alles wordt gezet om ook (jongere) Zeeuwen die niet in de zorg werken of mantelzorger zijn, in te enten. Maar niet iedereen zal aan de beurt kunnen komen.
 2. Oud-directeur kerncentrale Borssele adviseert over kernenergie - dat voedt twijfel over onafhankelijkheid
  PREMIUM
  analyse

  Oud-directeur kerncentra­le Borssele adviseert over kernener­gie - dat voedt twijfel over onafhanke­lijk­heid

  BORSSELE - Kernenergie is goedkoper dan wind- en zonne-energie, concludeerde het Oostenrijkse onderzoeksbureau Enco vorige maand in een advies aan minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Maar hoe onafhankelijk is dat rapport eigenlijk nu blijkt dat de auteurs deels uit de nucleaire sector komen? Eén van de schrijvers is bijvoorbeeld Mario van der Borst, tot 2010 technisch directeur bij de kerncentrale in Borssele.