Volledig scherm
© StockPZC

Provincie wil ondernemers ondersteunen in coronacrisis

MIDDELBURG - Zeeland probeert bedrijven en zelfstandigen die in de problemen dreigen te komen door de coronacrisis, op allerlei manieren te ondersteunen.

Zo is de provincie bezig om geld vrij te maken om het midden- en kleinbedrijf te helpen. Dat gebeurt als aanvulling op de landelijke maatregelen. De Economic Board Zeeland adviseert over langetermijnmaatregelen om ervoor te zorgen dat de Zeeuwse economie na de coronacrisis weer snel op volle kracht kan draaien.

Ondernemers die op zoek zijn naar geld, kunnen de komende drie maanden bij Impuls Zeeland een voucher aanvragen. Daarmee wordt een deel van de kosten voor het inhuren van een (financieel) adviseur vergoed.

Informeren over regelingen

Daarnaast werken de provincie, de gemeenten, Impuls en VNO-NCW Brabant/Zeeland intensief samen om ondernemers zo snel en goed mogelijk te informeren over alle regelingen die er zijn voor bedrijven en zzp’ers. Zij kunnen daarvoor terecht bij het Zeeuwse loket, dat te bereiken is via corona@zeeland.nl.

,,Alle bestuurders in Zeeland die betrokken zijn bij de ondernemers, overleggen vrijwel dagelijks met elkaar om te kijken hoe we hen kunnen helpen”, zegt gedeputeerde Jo-Annes de Bat: ,,We houden elkaar op de hoogte van de ontwikkelingen, zodat we snel kunnen handelen. Ook hebben we afgesproken dat we waar mogelijk extra capaciteit hiervoor vrijmaken. Samen proberen ervoor te zorgen dat Zeeland, niet alleen tijdens maar ook na de crisis, op de been blijft.”