De provincie trekt 2 miljoen euro uit voor Zeeuwse midden- en kleinbedrijven die getroffen zijn door de coronacrisis.
Volledig scherm
PREMIUM
De provincie trekt 2 miljoen euro uit voor Zeeuwse midden- en kleinbedrijven die getroffen zijn door de coronacrisis. © Cris Sohier

Provincie trekt 2 miljoen uit voor steun Zeeuwse ondernemer

MIDDELBURG - De provincie trekt 2 miljoen euro uit om midden- en kleinbedrijven (mkb) die zijn getroffen door de coronacrisis te ondersteunen. Ze voorziet dat ondernemers het flink voor de kiezen krijgen en wil de klappen die gaan vallen iets verzachten.

De horeca is dicht, vakantieparken en campings hebben moeten sluiten. De cultuursector ligt plat. Personeel zit noodgedwongen werkeloos thuis. Veel ondernemers hebben moeten stoppen, vooral zzp‘ers, of draaien op een lager pitje. In veel bedrijven loopt de productie terug. Talloze Zeeuwen zitten thuis. De provincie verwacht dat het mkb het zwaar te verduren krijgt de komende maanden. 

Daarom trekt ze 2 miljoen euro (extra) uit om bedrijven te helpen. Dat bedrag komt bovenop maatregelen die het kabinet heeft genomen om bedrijven en zzp‘ers te ruggensteunen.

  1. Gezicht
    PREMIUM

    Gezicht

    Een kameraad van ons is woensdag opgenomen op de ic en door de zorgen die je daarover hebt is corona in Huize Harte inmiddels veel meer geworden dan 1,5 meter afstand houden en je handen wassen. Voor wie corona echter nog steeds een ver-van-zijn-bedshow is en voor wie de ernst van de situatie nog niet is doorgedrongen: kijk naar het televisieprogramma Levenslucht: een week op de ic tijdens corona. Ik zou bijna zeggen dat het zien van dit programma voor iedereen verplicht zou moeten zijn. Beelden zeggen meer dan duizend woorden en dat blijkt dan maar weer eens.