Volledig scherm
Jongerendebat in de Zeeuwse Statenzaal. Archieffoto © lex de meester

Provincie onderzoekt vorming van Zeeuws jongerenparlement

MIDDELBURG - Het dagelijks provinciebestuur overweegt een Zeeuws jongerenparlement in het leven te roepen. In Friesland bestaat zo'n jeugdparlement al. ,,We willen kijken hoe we van elkaar kunnen leren", zegt gedeputeerde Harry van der Maas.

De provincie vindt het belangrijk dat jongeren meedenken en beslissen over Zeeland. Om die reden steekt het provinciebestuur opnieuw geld in het Provinciaal Jeugddebat Zeeland. Dat wordt wordt georganiseerd door de Nationale Jeugdraad. 

Voorwaarde voor een subsidie van ruim 3000 euro is dat de jongeren op 20 november debatteren over de overgang naar duurzame energie en dat wordt samengewerkt met de Young Energy Society Challenge (YESC), het jongerenproject van het Zeeuwsch Genootschap. ,,We willen de resultaten verzamelen en betrekken bij onze besluitvorming", aldus Van der Maas.

De kans bestaat dat Zeeland volgend jaar een stap verder gaat, met een tweedaagse bijeenkomst van een jongerenparlement. ,,Dat moet wel een meerwaarde hebben", vindt Van der Maas. ,,Het is de moeite waard dat te verkennen."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Gruwelijke details bekend over de Zeeuws-Vlaamse zedenzaak: ‘Ik doe er wel een pilletje in’
  PREMIUM

  Gruwelijke details bekend over de Zeeuws-Vlaam­se zedenzaak: ‘Ik doe er wel een pilletje in’

  MIDDELBURG - Een moeder uit Terneuzen die jarenlang haar dochters liet misbruiken door haar partner, naaktfoto’s van hen maakte en betrokken zou zijn bij mensenhandel, verkrachting en uitbuiting; het kwam deze week aan bod tijdens de eerste zitting voor de rechtbank in Middelburg. Met het begin van de rechtszaak, kwamen ook de eerste gruwelijke details naar buiten. Officier van justitie Suijkerbuijk sprak van een dossier met kwetsbare slachtoffers. ,,Ze vormden samen een team dat de dochters in de verhuur deed.”
 2. Iemand informeerde of het geen tijd werd om dat ‘schaamhaar op je bakkes’ weg te snoeien
  PREMIUM
  Column Willem van Dam

  Iemand informeer­de of het geen tijd werd om dat ‘schaamhaar op je bakkes’ weg te snoeien

  Waarom weet ik niet meer, maar ooit – het zal zo’n twintig jaar geleden zijn – besloot ik dat ik een baard wilde. Een mooie volle baard. Net zo een als die van Jan, Pier, Tjoris en Corneel die ‘te kaapr’n’ gingen varen. En zie: na een paar dagen al moest ik mij een baardtrimmer aanschaffen om het pluizige gewas op mijn kaken enigszins in goede banen te leiden.