Volledig scherm
De Bernardweg bij Nieuwdorp. © Google Streetview

Provincie laat noodzaak verdubbeling Bernhardweg onderzoeken

MIDDELBURG - Advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos onderzoekt in opdracht van de provincie of de Bernhardweg-West (N254) bij Nieuwdorp moet worden verdubbeld. Dat gebeurt op verzoek van de VVD. 

Met de verdubbeling van de Sloeweg (76,5 miljoen euro), de aanleg van het knooppunt Drie Klauwen (20,1 miljoen euro) en de Tractaatweg (60 miljoen euro) kunnen automobilisten in 2019 'vlot en veilig van Goes naar Gent', zoals de leuze luidt. Als het aan de VVD ligt, wordt ook het traject van Middelburg naar de Westerscheldetunnel twee keer twee rijstroken. Ongeveer 4 kilometer is nu nog tweebaansweg.

In de vrijdag gepresenteerde Najaarsnota meldt de provincie dat de verkenning van Witteveen+Bos nog niet klaar is. Gedeputeerde Jo-Annes de Bat verwacht dat dit wel het geval is voor de begrotingsbehandeling op 8 november. 

Cijfers

,,In eerste instantie geven de cijfers niet aan dat er op de Bernhardweg een probleem is", verklaart hij. ,,Maar om niet in een welles-nietes-discussie te vervallen, laten we de aantallen en de kosten onderzoeken, zodat we iets kunnen vinden van de noodzaak."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijkste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’
    PREMIUM
    poll / video

    Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijk­ste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’

    VLISSINGEN - Zeeland telt in vergelijking met andere provincies veel onverlichte fietspaden waar brommers en fietsers met knikkende knieën overheen rijden. Het Jaagpad tussen Vlissingen en Middelburg boezemt de meeste angst in. Duizenden forenzen en scholieren razen dagelijks over het smalle pad langs het Kanaal door Walcheren. Het levert vaak gevaarlijke situaties op, vooral tijdens de donkere dagen.