Volledig scherm
Waterdunen begin deze maand. Momenteel wordt de getijdenduiker getest en stroomt er zout water het gebied in. © Boaz Timmermans

Provincie gaf al 78,5 miljoen uit aan Waterdunen

MIDDELBURG - De provincie heeft tot nu toe 78,5 miljoen euro uitgegeven aan het nieuwe natuur- en recreatiegebied Waterdunen. Het totale budget is 90,5 miljoen euro.

,,Dit betekent dat er vanuit de provincie nog circa 12 miljoen euro te besteden is aan het project", schrijven Gedeputeerde Staten in hun antwoord op vragen van Statenlid François Babijn van Partij voor Zeeland. 

De partij is tegen het West-Zeeuws-Vlaamse project, maar realiseert zich dat Waterdunen inmiddels onomkeerbaar is geworden. Wel blijft zij de ontwikkeling kritisch volgen, onder meer door vragen te stellen.

Zo wilde Babijn weten in hoeverre de aanleg van Waterdunen het milieu belast. Het provinciebestuur antwoordt dat daarover geen gegevens worden bijgehouden. In elk geval leiden de tot nu toe uitgevoerde werkzaamheden ‘niet tot negatieve effecten’.

Planning

Ook vroeg de Partij voor Zeeland wanneer Waterdunen compleet wordt opgeleverd. Het antwoord is dat de jongste planning uitgaat van 31 december 2020 als einddatum. In december moet duidelijk worden of die nog steeds haalbaar is.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement