Volledig scherm
Harry van der Maas © Ruben Oreel

Provincie: 'Alle Zeeuwse bussen moeten snel weer rijden'

MIDDELBURG - Gedeputeerde Harry van der Maas (SGP, openbaar vervoer) verwacht dat Connexxion ervoor zorgt dat zo snel mogelijk alle Zeeuwse bussen weer rijden. Door een tekort aan chauffeurs vervallen dagelijks flink wat ritten.

Door ziekte en openstaande vacatures zijn op sommige plekken 'tijdelijk even' minder chauffeurs beschikbaar, aldus Connexxion. Vrijdag vielen onder meer ritten uit op de lijnen 6, 1, 19, 20, 680 en 161. Vakbond FNV geeft aan dat de chauffeurs overstelpt worden met klachten van passagiers. De Statenfractie van de PvdA heeft vragen gesteld en wil dat het dagelijks provinciebestuur garandeert dat de uitval van de busritten wordt beperkt. De VVD spreekt van een 'wanprestatie' en wil dat vervoerder Connexxion zijn afspraken met de provincie nakomt.

Dwangmiddelen

Van der Maas is het met beide partijen eens. ,,Ik verwacht dat Connexxion dit op korte termijn oplost. We willen dat zo snel mogelijk alle lijnen weer rijden." Op dwangmiddelen of compensatie wil hij niet vooruitlopen. ,,We zijn in gesprek. We hebben een open lijn met de mensen van Connexxion."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement