Volledig scherm
Prinses Beatrix © ANP

Prinses Beatrix naar Vlissingen voor 250-jarig bestaan van Zeeuws Genootschap

VLISSINGEN - Prinses Beatrix komt op zaterdag 15 juni naar Vlissingen om de viering van het 250-jarig bestaan van het Koninklijk Zeeuws Genootschap der Wetenschappen bij te wonen. Ze is beschermvrouwe van het Genootschap.

Het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen werd in 1769 opgericht in Vlissingen met als doel het stimuleren van kennisoverdracht en kennisontwikkeling in Zeeland. Het Genootschap houdt lezingen, symposia en colleges. Ook bezit het een collectie museale voorwerpen die in bruikleen is gegeven bij diverse Zeeuwse instellingen.

Tijdens de viering wordt het startschot gegeven voor de Young Energy Society Challenge, een wedstrijd die Zeeuwse jongeren uitdaagt om te komen met innovatieve, concrete en impactvolle oplossingen voor de energietransitie. Prinses Beatrix neemt het verzamelingenboek ‘Van Wijs en Waan, 250 jaar verzamelen, Zeeuws Genootschap 1769-2019’ in ontvangst. Ook spreekt zij met diverse betrokkenen bij het Genootschap en de Young Energy Society Challenge.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement