Volledig scherm
PREMIUM
Boerderijwinkel Buijsrogge in Goes. © Johan van der Heijden

Populair in Zeeland: direct vanaf de boer op je bord

PollVLISSINGEN - Een op de zeven Zeeuwse boeren verkoopt rechtstreeks aan de consument, de horeca of de supermarkt. Dat zijn bijvoorbeeld boerderijen met een pluktuin waar klanten zelf appels verzamelen, een wijnboer die direct levert aan een restaurant en bedrijven met een boerenwinkel of een automaat aan de weg.

Poll

Eten kopen bij de boer. Dat zouden meer mensen moeten doen.

 • Eens (95%)
 • Oneens (5%)
1247 stemmen

Het gaat bij elkaar om ruim vierhonderd ondernemingen in Zeeland, blijkt uit de Landbouwtelling 2017. Dat zijn er relatief veel. Alleen in Limburg houden boeren zich nog vaker bezig met deze ‘korteketenverkoop’, waarbij rechtstreeks of via één tussenschakel - zonder tussenkomst van de groothandel - aan de consument wordt geleverd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Toeristen, zijn we blij dat ze hier zijn? In Zoutelande wat meer dan in Veere...
  PREMIUM
  Reportage

  Toeristen, zijn we blij dat ze hier zijn? In Zoutelande wat meer dan in Veere...

  Het is stil in Zoutelande. Nog een paar weken en dan begint het weer, weet ondernemer Kees Bierens. Hij hoopt en verwacht dat weer een hoop toeristen naar de Walcherse kustplaats komen. ,,Blij dat ze hier komen”, zegt hij en verwijst daarmee naar de hit van Bløf en Geike Arnaert. Maar even verderop, in Veere... Stadsraadvoorzitter Jan Paul Loeff zegt enigszins gekscherend dat hij het liefst aan het begin van het stadje een toegangspoort plaatst om het aantal dagjesmensen flink te beperken. ,,Helaas kan dat niet.”