Volledig scherm
PREMIUM
Boerderijwinkel Buijsrogge in Goes. © Johan van der Heijden

Populair in Zeeland: direct vanaf de boer op je bord

PollVLISSINGEN - Een op de zeven Zeeuwse boeren verkoopt rechtstreeks aan de consument, de horeca of de supermarkt. Dat zijn bijvoorbeeld boerderijen met een pluktuin waar klanten zelf appels verzamelen, een wijnboer die direct levert aan een restaurant en bedrijven met een boerenwinkel of een automaat aan de weg.

poll

Eten kopen bij de boer. Dat zouden meer mensen moeten doen.

 • Eens (95%)
 • Oneens (5%)
1247 stemmen

Het gaat bij elkaar om ruim vierhonderd ondernemingen in Zeeland, blijkt uit de Landbouwtelling 2017. Dat zijn er relatief veel. Alleen in Limburg houden boeren zich nog vaker bezig met deze ‘korteketenverkoop’, waarbij rechtstreeks of via één tussenschakel - zonder tussenkomst van de groothandel - aan de consument wordt geleverd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Antarctica
  PREMIUM
  COLUMN ERNST JAN ROZENDAAL

  Antarctica

  In NRC Handelsblad stond afgelopen weekend een paginagrote advertentie voor een ‘Once in a Lifetime Experience’. Een bedrijf in Hendrik Ido Ambacht bood een tiendaagse ‘exceptionele air cruise per privéjet’ aan naar de Zuidpool. ‘Ontdek Antarctica per privéjet en verblijf in het enige hotel aanwezig op het witte continent. Het betreft een zeer exclusieve air cruise voor slechts 12 personen. Een uitzonderlijke kans om uw pioniersgeest te prikkelen en verder te gaan dan u ooit eerder had durven dromen (...) Kom oog in oog te staan met duizenden imponerende keizerspinguïns en hun kuikens, wandel door de prachtige ijstunnels en ontdek Antarctica op een manier zoals geen ander dat doet.’ Dé reis van uw leven kost maar 72.500 euro.