Het Ostrea Lyceum aan de Bergweg in Goes.
Volledig scherm
Het Ostrea Lyceum aan de Bergweg in Goes. © Google Streetview

Pontes en Ostrea stoppen schoolexamens na eerste dag: ‘Handhaven richtlijnen niet haalbaar’

GOES - De Pontes Scholengroep (Pontes Zierikzee en Goese Lyceum) en het Ostrea Lyceum in Goes hebben als eerste Zeeuwse scholen besloten te stoppen met de schoolexamens vanwege het coronavirus. De examens waren vandaag begonnen, maar worden morgen niet voortgezet.

Het handhaven van de richtlijnen over voldoende afstand houden en hygiëne is volgens de scholen niet langer haalbaar. De andere Zeeuwse scholen wachten op een besluit dat minister Arie Slob dinsdag zal nemen. Zij sluiten overigens niet uit dat als Slob geen beslissing neemt, zij het voorbeeld van Pontes en Ostrea zullen volgen. 

,,We zien dat veel leerlingen en medewerkers trachten de instructies op te volgen die wij vooraf in alle zorgvuldigheid hebben opgesteld”, meldt Pontes in een brief aan de ouders. ,,Echter, het bewaren van de zogenaamde ‘social distance’ blijkt in zijn algemeenheid moeilijk vol te houden. Daarnaast zien we dat we de grens van de organiseerbaarheid hebben bereikt in verband met de beschikbaarheid van surveillanten en de uitvoering van de noodzakelijke maatregelen in verband met de hygiëne.”

De school zegt alles in het werk te zullen stellen om het behalen van het diploma veilig te stellen zodat niet één leerling wordt benadeeld.