Commissaris van de koning Han Polman
Volledig scherm
Commissaris van de koning Han Polman © Lex De Meester

Polman wil van PVV-Van Dijk en PVV-Bosch weten hoe ze verder willen

MIDDELBURG - Hoe willen de twee PVV-Statenleden in Provinciale Staten verder gaan na de breuk tussen  Peter van Dijk en Vincent Bosch? Die de vraag zal commissaris van de koning Han Polman na de meivakantie op tafel leggen in een gesprek met de gebrouilleerde PVV-voormannen in Zeeland.

De Statenfractie en de PVV-gemeenteraadsfracties in Terneuzen en Tholen hebben het vertrouwen in Van Dijk opgezegd en willen hem uit de partij zetten. Zij willen dat Bosch de eerste man wordt van de PVV in Zeeland. Ze beschuldigen van Van Dijk van machtsmisbruik. Bosch heeft tegen Van Dijk aangifte gedaan omdat hij hem met de dood zou hebben bedreigd. Van Dijk beschuldigt zijn partijgenoten van smaad en laster. Ook hij heeft aangifte gedaan.

Bosch en Van Dijk hebben afgelopen week afzonderlijk gesproken met partijleider Geert Wilders. Die heeft geen voorkeur uitgesproken voor een van beide kemphanen. Wilders wacht volgens Bosch eerst de uitkomsten van de onderzoeken van het Openbaar Ministerie af en het onderzoek dat de provincie in heeft ingesteld naar vermeend misbruik van fractiegeld door Van Dijk. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Voor de laatste keer kijken bij de befaamde discotheek ‘de Hooizolder’
    PREMIUM
    VIDEO

    Voor de laatste keer kijken bij de befaamde discotheek ‘de Hooizolder’

    WESTKAPELLE - Op veertienjarige leeftijd danste Jozien Boot (61) op muziek van The Hollies, Bee Gees en Rolling Stones in De Hooizolder. Ze heeft goede herinneringen aan die tijd. Donderdagochtend kwam ze nog even kijken naar de plek waar ze samen met vrienden en vriendinnen uit Westkapelle zo’n leuke tijd had. ,,Feitelijk was ik toen te jong want je mocht pas als zestienjarige naar deze disco”, herinnert zich nog goed. Maar binnen komen was geen punt. ,,Dat lukte wel.” Ze wijst naar een hoek van de disco waar ze samen met haar vrienden altijd was te vinden. ,,Ik was nieuwsgierig wat hier gebeurde. Ik woonde hier vlakbij en wilde hier ook dansen.”