Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Politiehond Barry pakt koperdief in bossen bij Grevelingenmeer

BRUINISSE - Een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is maandagavond aangehouden op verdenking van koperdiefstal. Hij werd gevonden in de bossen vlakbij het Grevelingenmeer. Verschillende eenheden van de politie zochten naar de man.

Om ongeveer 19.45 uur kwam er een melding binnen bij de politiemeldkamer dat een man zich verdacht ophield bij een windmolenpark in aanbouw bij het Grevelingenmeer. Agenten namen poolshoogte en ontdekten dat de man koperen kabels aan het strippen was. Op het moment dat zij de man benaderden ging hij ervandoor. Hij sprong over hekken en ging de bossen in. Omdat Bruinisse ongeveer op de grens van de politie-eenheden Zeeland-West-Brabant en Rotterdam ligt, kwamen collega’s van die eenheid ook mee zoeken naar de verdachte. Ook een politiehelikopter werd ingezet.

Uiteindelijk bleek de neus van een van de politiehonden weer sterker dan alle speurende ogen bij elkaar. Politiehond Barry trof de verdachte aan in een dicht stuk bos bij het Grevelingenmeer. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij dinsdag zal worden gehoord.

Volledig scherm
Het gestolen koperdraad in Bruinisse. © Twitter / @politiehondzwb
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement