Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Politie Zeeland zet cyberteam in

MIDDELBURG - Per dag krijgt de politie in Zeeland gemiddeld vijf aangiftes van cybercriminaliteit binnen. Reden voor de politie om zich hier extra op te gaan richten met een cyberteam.

Bedreiging, afpersing, oplichting, sexting. Voorbeelden van misdrijven die via het internet gepleegd worden. De digitale wereld van computers en mobieltjes heeft criminelen nieuw gereedschap in handen gegeven. Voor de politie in Zeeland is er genoeg aanleiding om de aanpak van cybercriminaliteit tot één van de drie speerpunten van hun beleid te maken. De twee andere aandachtspunten zijn ondermijning (vermenging van onder- en bovenwereld) en de combinatie zorg en veiligheid.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Zô, me hae mae weer es, mompelde Sinterklaas
  PREMIUM
  Column Wendy Wagenmakers

  Zô, me hae mae weer es, mompelde Sinter­klaas

  Misschien was het ook gewoon handiger geweest om hem onder zijn echte naam in mijn telefoon op te slaan. Platschorre. Nu was het Sinterklaas die schreef dat ze er bijna waren. En natuurlijk las mijn zoon dat. Hij staakte prompt zijn schoorsteenliedjes en keek kritisch in het rond. Zelfs zijn zusjes vielen stil. ,,En waarom zijn opa en oma hier eigenlijk? Gaat iemand mij nog vertellen wat er in vre-des-naam aan de hand is?”
 2. Legaliseren kamerverhuur kan leiden tot veel rechtszaken
  PREMIUM
  opinie

  Legalise­ren kamerver­huur kan leiden tot veel rechtsza­ken

  DOMBURG - De verhuur van kamers aan toeristen is in de gemeente Veere een oud gebruik. Een eeuw geleden verhuurden inwoners al kamers aan mensen die kwamen genieten van duin, strand en zee. Jarenlang was het een mooie manier om iets bij te verdienen. Tegenwoordig is het echter big business. Om de kamerverhuur beheersbaar te houden, heeft de gemeente een plan gemaakt. Maar dat plan lijkt alleen maar ongelijkheid tussen verhuurders in de hand te werken.