Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Eldridge Pentury

Politie pakt drugscriminelen op: man (19) uit Renesse van bed gelicht

RENESSE - De politie heeft vanmorgen vroeg vier mannen van hun bed gelicht die worden verdacht van deelname aan een criminele drugsorganisatie. Een van hen is een 19-jarige man uit Renesse.

De politie verdenkt de vier van deelname aan een criminele organisatie die zich onder meer zou bezighouden met de grootschalige productie van en handel in synthetische drugs. Behalve de man uit Renesse werden een 35-jarige man uit Bergen op Zoom, een 22-jarige Steenbergenaar en een 70-jarige man uit Almere opgepakt. De politie doorzoekt ook panden op negen andere adressen in Nederland. Waar dat precies gebeurt, zegt de politie nog niet.

De verdachten kwamen in beeld na een uitgebreid onderzoek. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij meerdere drugslabs die de afgelopen maanden in Zeeland, Brabant en België zijn ontmanteld, meldt de politie.

  1. Radicaal idee moet Zeeland wapenen tegen stijgende zeespiegel: ‘Splijt Oosterschelde met een dam!’
    PREMIUM
    POLL

    Radicaal idee moet Zeeland wapenen tegen stijgende zeespiegel: ‘Splijt Ooster­schel­de met een dam!’

    COLIJNSPLAAT - Het is een radicaal idee. Splits het Nationaal Park Oosterschelde in het midden door een dam. Behoud het water ten westen van de Zeelandbrug als natuurgebied. Laat het oostelijk deel langzaam verzoeten, zodat de landbouw royaal over zoet water kan beschikken. Leg op de dam naast de Zeelandbrug twee rijbanen aan en voìla, er ligt een vierbaansweg tot aan Zierikzee. Het idee van Siebe Kramer, voorzitter Nationaal Park Oosterschelde, krijgt veel bijval.