Volledig scherm

Politie gaat tientallen getuigen horen in zaak Ploegstra

IJZENDIJKE - De politie gaat tientallen getuigen (opnieuw) horen in de zaak Herman Ploegstra. Dinsdag maakten de politie en het Openbaar Ministerie bekend dat het onderzoek naar de raadselachtige verdwijning van de IJzendijkenaar wordt heropend.

Herman Ploegstra is sinds 26 oktober 2010 vermist. Politie en OM gaan ervan uit dat Ploegstra door een misdrijf om het leven is gekomen. Een compleet team van 25 tot 30 rechercheurs wordt ingezet. 

Maandagavond is er een informatieavond over deze zaak in het gemeentehuis in Oostburg vanaf 20.00 uur. Het cold case team hoopt dat er vanuit de gemeenschap puzzelstukjes worden aangereikt om tot een oplossing te komen.

Inmiddels zijn de eerste tips naar aanleiding van het heropenen van de zaak bij de politie binnengekomen.

Lees ook:

- Zoeken naar puzzelstukjes: 30 rechercheurs werken aan zaak Ploegstra
Onderzoek verdwijning Herman Ploegstra heropend

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Van die bijzondere stemmen, die je helemaal tot rust brengen
    Column Ondine van der Vleuten

    Van die bijzondere stemmen, die je helemaal tot rust brengen

    Opeens had iedereen er de mond (of moet ik zeggen: de oren?) vol van: ASMR. Vloggers wierpen zich met verve op de autonomous sensory meridian response en maakten hilarische filmpjes waarin ze bij de microfoon in de weer gingen met haarborstels, lange nagels en kauwgom. Dat alles om de gewenste effecten te bewerkstelligen bij de luisteraar: een euforisch gevoel dat vaak begint met een prikkelende sensatie op de hoofdhuid, uitmondend in een gevoel van diepe ontspanning.