Volledig scherm
Op het platform Energy Port Zeeland kunnen bedrijven en opleidingen elkaar vinden om te communiceren over windparken voor de Zeeuwse kust. © ROBIN UTRECHT

Platform wind op zee gaat digitaal

MIDDELBURG - Tien opleidingen en 232 bedrijven hopen te profiteren van de windparken voor de Zeeuwse kust. Sinds dinsdag hebben ze een digitaal platform waarop ze met elkaar communiceren: energyportzeeland.nl.

Het is feitelijk een nieuwe bedrijfstak die zich in korte tijd in Zeeland heeft ontwikkeld. De windparken op zee moeten niet alleen worden gebouwd, ze moeten ook worden onderhouden en op termijn moeten turbines worden vervangen of afgebroken. Bedrijven hebben personeel nodig, scholen willen personeel opleiden, grote buitenlandse spelers als Ørsted - dat de parken bouwt - kennen de Zeeuwse markt niet, het lokale midden- en kleinbedrijf wil graag een graantje meepikken.

Ze zijn allemaal aangehaakt bij het platform Energy Port Zeeland, waaraan ook overheden deelnemen. Om de onderlinge contacten te vergemakkelijken is een website in het leven geroepen. ,,Eigenlijk regisseren we schijnbaar toevallige ontmoetingen", zegt Willem den Ouden van HZ Delta Academy. ,,Al die contacten zijn bedoeld om business te genereren."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement