Piet Vermeulen wil graag naar een appartement in Sluiskil, maar er zijn geen mogelijkheden.
Volledig scherm
PREMIUM
Piet Vermeulen wil graag naar een appartement in Sluiskil, maar er zijn geen mogelijkheden. © Anne Hana

Piet (82) zit vast in zijn te grote huis met te grote tuin; de kleine huizen zijn op

SLUISKIL - Kleiner gaan wonen in je eigen dorp is voor oudere Zeeuwen vaak een probleem. Er zijn te weinig (betaalbare)  appartementen en daarom blijven ze noodgedwongen maar in hun te grote huis wonen. De 82-jarige Piet Vermeulen uit Sluiskil dacht de oplossing gevonden te hebben, maar de bouw van het appartementengebouw ging uiteindelijk niet door. Dus blijft hij wonen in zijn te grote huis met een te grote tuin.

,,Het was een paar jaar geleden de bedoeling om hier op Sluiskil een gebouw met tien appartementen neer te zetten. Ik had er een schitterend mooie brochure van” , vertelt Vermeulen. ,,Bij die kruising voor het hotel van Dallinga. Dat wilde ik heel graag. Een nieuw appartement was voor mij ideaal. En ik zou van mijn tuin af zijn. Ik woon groot, op 850 vierkante meter. Nu gaat het nog allemaal, maar ja, je moet ook een beetje in de toekomst kijken. Dus ik had een optie op een van de appartementen genomen en zette mijn eigen huis te koop. Maar ja, de bouw ging niet door hè. Ik heb mijn makelaar betaald, ik zeg: haal het bord ‘Te koop’ maar weg. Ik zie wel.”

De belangstelling voor de appartementen viel tegen en de projectontwikkelaar haalde er een streep door. ,,Ze waren eigenlijk te duur voor Sluiskil”, is de conclusie van Vermeulen. Ouderen zonder voldoende kapitaal uit de verkoop van een eigen woning konden zich niet zo’n appartement veroorloven.

  1. Genezen ic-patiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’
    PREMIUM

    Genezen ic-pa­tiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’

    MIDDELBURG - De kwetsbaarheid van de mens, is een thema dat de Middelburgse kunstschilder Jos Pielage (1951) tot uitdrukking brengt in zijn werk. ,,Hoe fragiel het menselijk leven is en hoe geluk of pech afhangt van factoren die buiten ons liggen, maar vaak alles bepalen”, meldt hij op zijn website. Hij ondervond die kwetsbaarheid letterlijk aan den lijve, toen hij besmet raakte met het coronavirus. Hij belandde op de intensive careafdeling van ziekenhuis Adrz in Goes. Donderdag rond het middaguur mocht hij als eerste genezen IC-patiënt naar huis.