Sopraan Ellen Valkenburg en pianist Maurice Lammerts van Bueren brengen samen muziek van de Apachen, een gezelschap van Parijse kunstenaars.
Volledig scherm
Sopraan Ellen Valkenburg en pianist Maurice Lammerts van Bueren brengen samen muziek van de Apachen, een gezelschap van Parijse kunstenaars. © onbekend

Pianist en sopraan brengen muziek van geheim genootschap in Zeeuwse Concertzaal Middelburg

Als gevraagd wordt naar de betekenis van Apachen, denken veel mensen aan indianen. De groep Les Apaches in het begin van de 20ste eeuw in Parijs, waren geen gevederde vrienden, maar dandyachtige, anarchistische kunstenaars. Zij vormden een soort geheim genootschap en kwamen elke weekend samen om te discussiëren over kunst en te musiceren.

  1. Steenbergenaar vier jaar achter de tralies voor overval tankstations

    Steenberge­naar vier jaar achter de tralies voor overval tankstati­ons

    MIDDELBURG - De 37-jarige R. de C. uit Steenbergen is vrijdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar. Het vonnis was conform de eis. Twee kornuiten van De C., de 25-jarige S. T. uit Rucphen en L. D. uit Made (20) kregen celstraffen van twee jaar waarvan één voorwaardelijk, respectievelijk een jaar waarvan 169 dagen voorwaardelijk plus een taakstraf van 240 uur opgelegd..