Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Petitie voor meer en beter treinverkeer in Zeeland

ZIERIKZEE - De 18-jarige student Tim Sekac uit Amsterdam wil de vroegere tram- en spoorlijnen van Zeeland in ere herstellen. Sekac heeft een online petitie opgericht voor meer en beter treinverkeer in heel Nederland. 

Voor Zeeland stelt hij voor twee spoorlijnen van Roosendaal naar Schouwen-Duiveland in ere te herstellen en een nieuwe aan te leggen langs de N57. 

Eén spoorlijn loopt van Roosendaal, via Sint-Philipsland naar Bruinisse, Sirjansland, Dreischor, Zonnemaire, Brouwershaven, Scharendijke, Ellemeet en Renesse.

Quote

Nooit geschoten is altijd mis.

Tim Sekac

De tweede spoorlijn gaat van Roosendaal, via Bergen op Zoom, naar Tholen, Ouwerkerk, Zierikzee, Serooskerke, Burgh-Haamstede en Nieuw-Haamstede.

De petitie gaat ook over een nieuwe spoorlijn van Delft naar Middelburg langs de N57. Die spoorlijn zou op Schouwen-Duiveland vier stations hebben, Ellemeet, Noordwelle, Burgh-Haamstede en Westenschouwen.

Tim Sekac verwacht dat het met alleen deze petitie niet haalbaar is om de spoorlijnen te kunnen bewerkstelligen, 'maar niet geschoten is altijd mis'. De petitie is opgezet om uit te vinden wat omwonenden vinden van een verbeterd spoorlijnennetwerk. Mocht de petitie door duizend mensen ondertekend worden, dan probeert Sekac hem bij de Tweede Kamer, ProRail en de NS neer te leggen.

De petitie, genaamd 'Meer nieuw en oud spoor' is te vinden op petitie.nl en telt nu 92 handtekeningen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement