Volledig scherm
PREMIUM
Peter Jan de Werk © Privéfoto

Peter Jan is verliefd op Rotterdam. ‘Middelburg is supermooi, maar ik ga er niet meer wonen’

MIDDELBURG - Peter Jan de Werk (43) woonde tot zijn negentiende in Middelburg en via Tilburg belandde hij in Rotterdam. Jarenlang werkte hij er in de politiek. Hij leerde de stad kennen en ontdekte wat hij in Zeeland miste. ,,Deelder zei dat Rotterdam de allermooiste rotstad van Nederland is, dat klopt wel”

Hoe ben je in Rotterdam terecht gekomen?

In Zeeland kon ik niet studeren, daar had ik te weinig keuze. Ik ging in Tilburg wonen om daar journalistiek te studeren. Toen ging ik nog ieder weekend terug. Zeeland was toch thuis. Op die manier kon ik lid blijven van de muziekvereniging Juliana Middelburg. Via die hobby kwam ik mijn toenmalige vriend tegen. Hij had een mooi appartement in het centrum van Rotterdam en ik kon daar stage gaan lopen. Binnen zes weken ben ik bij hem ingetrokken. Sindsdien ben ik nooit meer weggegaan uit de stad.

Ik heb altijd wel iets met Rotterdam gehad. Mijn opa kwam ervandaan en als kind kwam ik er vaak. Eigenlijk ben ik niet heel bewust bezig geweest met het vertrek uit Middelburg, al wist ik wel dat mijn toekomst daar niet lag.