Peter Buwalda
Volledig scherm
Peter Buwalda © Linda Stulic

Peter Buwalda komt naar Sluis

Stel: je bent een morsige student en ziet bij je buurmeisje een fles absint staan. Alcoholpercentage zeker boven de veertig procent. Mooi etiket, de drank oogt onrustbarend groen. 

Als ze het weekeinde weg is, kun je je niet inhouden. Het verzegeld dopje kraakt, je klokt de helft van het flesje in één keer weg. Net niet knock-out. Dan de schrik. Wat zegt je buurvrouwtje als ze morgen de voor haar ontgroening verkregen absintfles half leeg vindt? Paniek, zeker als geen enkele slijter het merk drank op voorraad heeft.

Hoe je dan de absint weer ongeschonden op het dressoir kunt zetten, dat valt te lezen in ‘Otmars zonen’, de vorig jaar verschenen roman van Peter Buwalda (1971). Het is zijn tweede grote roman. Met 'Bonita Avenue’ schudde hij in 2010 voor de eerste keer lezend Nederland wakker. In ‘Otmars zonen’ - het eerste deel van een trilogie - maken we kennis met de jonge, niet zo ambitieuze Shell-employé Ludwig Smit. Op het Siberische eiland Sakhalin denkt hij zijn meteen na de conceptie verdwenen biologische vader te ontmoeten. 

Peter Buwalda gaat woensdag 19 februari in Sluis in gesprek met PZC-journalist Jan van Damme. Over zijn nieuwste boek en zijn schrijverschap. De bijeenkomst begint om 20.00 uur in het Belfort.