Volledig scherm
© Thinkstock

Pas op: dichte mist. Code geel in Zeeland, zicht minder dan 100 meter

VLISSINGEN - Nu al hangt in Zeeland een dichte mist, maar die wordt de komende uren nog dikker. Het KNMI heeft daarom code geel ingesteld voor onder meer Zeeland.

In het zuiden en midden is op veel plaatsen sprake van dichte mist. Het zicht was aan het eind van de middag het slechtst in Ell (Limburg). Daar kon rond een uur of zes slechts 94 meter ver worden gekeken. Ook in Vlissingen was de wereld klein en was het zicht maar 106 meter, meldt Weeronline. Eindhoven had om zes uur 150 meter zicht.

Vanavond breidt de mist zich geleidelijk noordwaarts uit. Voor Zeeland, Brabant, Limburg, Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland geldt dan ook code geel. Vannacht koelt het in het zuiden en zuidoosten af naar 0 tot -3 graden. Lokaal kunnen bruggen glad zijn, waarschuwt Weeronline. In het midden en oosten komt de minimumtemperatuur rond het vriespunt uit. In het westen en noorden blijft het kwik 2 tot 4 graden boven nul.

Ook woensdag lang last van mist

De mist is hardnekkig. Woensdag overdag kan het in het zuiden en zuidoosten lang mistig blijven. Plaatselijk duurt het tot ver in de middag voordat het zicht beter wordt. Opnieuw moeten weggebruikers in de ochtendspits rekening houden met de mist. Ook het vliegverkeer op Eindhoven Airport kan wederom verstoord raken door het slechte zicht.