Volledig scherm
Garnalenaanvoer in Breskens. © Peter Nicolai

Overschot aan garnalen, vissers blijven in de haven

VLISSINGEN  - Verschillende garnalenvissers blijven de komende weken in de haven liggen wegens een overschot aan garnalen. Daardoor is de prijs flink gezakt en is het niet rendabel om de zee op te gaan, meldt de NOS

In Zeeland worden garnalen aangevoerd in Breskens en Colijnsplaat.  De angst bestaat dat de garnalen straks helemaal niets meer waard zijn. Dit komt mede doordat er ongewoon grote hoeveelheden zijn opgevist.

Handelaren hebben een afnamestop van zes tot negen weken afgekondigd. Dit is mede mogelijk door de Ramadan waardoor er toch al nauwelijks gepeld wordt in fabrieken in Marokko. Bijna alle gevangen garnalen uit de Waddenzee en Noordzee worden in Marokko verwerkt. Daar liggen de vrieshuizen overvol. Een van de vissers meldt aan de NOS: “We krijgen nu 4500 euro voor 1500 kilo garnalen. De prijs is 3 euro de kilo. Dat is veel te weinig. We moeten minimaal 10.000 euro in de week verdienen om alle kosten te kunnen dekken en een fatsoenlijk loon te hebben.”  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gruwelijke details bekend over de Zeeuws-Vlaamse zedenzaak: ‘Ik doe er wel een pilletje in’
    PREMIUM

    Gruwelijke details bekend over de Zeeuws-Vlaam­se zedenzaak: ‘Ik doe er wel een pilletje in’

    MIDDELBURG - Een moeder uit Terneuzen die jarenlang haar dochters liet misbruiken door haar partner, naaktfoto’s van hen maakte en betrokken zou zijn bij mensenhandel, verkrachting en uitbuiting; het kwam deze week aan bod tijdens de eerste zitting voor de rechtbank in Middelburg. Met het begin van de rechtszaak, kwamen ook de eerste gruwelijke details naar buiten. Officier van justitie Suijkerbuijk sprak van een dossier met kwetsbare slachtoffers. ,,Ze vormden samen een team dat de dochters in de verhuur deed.”