Vera Christiaansen, verpleegkundige in het verpleegkundig interventieteam van Zorggroep Ter Weel in Goes, demonstreert de smart glasses bij een cliënte.
Volledig scherm
PREMIUM
Vera Christiaansen, verpleegkundige in het verpleegkundig interventieteam van Zorggroep Ter Weel in Goes, demonstreert de smart glasses bij een cliënte. © Zorggroep Ter Weel / Evert van Moort

Ouderenzorg 2.0: Met de smart glasses kijkt de specialist op afstand mee

REPORTAGEGOES - Er komen steeds meer ouderen die sterk van zorg afhankelijk zijn. Maar er is een grens aan het aantal mensen dat in de zorg kan en wil werken. Technologie kan helpen om zorg doelmatiger en  comfortabeler te maken voor de cliënten. De tien Zeeuwse organisaties voor ouderenzorg zijn daarom samen het project Thuis in het Zeeuws Verpleeghuis begonnen. 

  1. Belevenistafel brengt het Zeeuws Museum bij mensen thuis
    PREMIUM

    Belevenis­ta­fel brengt het Zeeuws Museum bij mensen thuis

    MIDDELBURG - Door met een vinger op een afbeelding te drukken stapt mevrouw Versluijs voor even de wereld van het Zeeuws erfgoed in. Ze is een van de eersten die kennis mag maken met de belevenistafel van het Zeeuws Museum waardoor ze informatie krijgt over tien topstukken. Daarvoor hoeft ze deur niet meer uit. ,,Ik heb het gevoel dat ik vandaag in het museum ben geweest, maar we waren toch thuis. Dit is erg leuk om samen te doen.”