Ouderenuurtje ’s ochtends vroeg in de supermarkt: ‘We zitten toch in een risicogroep’

videoGOES - Ze zijn er vroeg bij. Klokslag zeven uur parkeert het echtpaar Jobse maandagochtend de auto bij de Albert Heijn-vestiging aan de Westhavendijk in Goes. ,,Fantastisch dat dit kan”, zeggen ze over het initiatief van de supermarkt, die met ingang van deze week tussen zeven en acht uur speciaal de deuren opent voor 70-plussers. Zo kunnen zij, ondanks alle hectiek rond het coronavirus, in alle rust hun inkopen doen.

,,Je moet wel iets eerder op, maar dat vind ik helemaal niet erg. Het wordt mooi weer, dus daarom zei ik: laten we er dan ook voor zorgen dat we er op tijd zijn”, zegt mevrouw Jobse. ,,Ik ben hier echt blij mee. Je kunt nu rustig je boodschappen doen. Dat is heerlijk. En weet je, we zitten toch in een risicogroep. Je moet gewoon je verstand gebruiken. Als we dat allemaal doen, dan kan het misschien nog meevallen. Want het is allemaal wel heftig.”

  1. Veiligheidsregio houdt hotspots in de gaten, marechaussee controleert langs de grens tijdens Pasen
    UPDATE 20:15

    Veilig­heids­re­gio houdt hotspots in de gaten, marechaus­see contro­leert langs de grens tijdens Pasen

    MIDDELBURG - Voor het komend paasweekeinde heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) samen met de gemeenten de plaatsen op een rij gezet die extra in de gaten worden gehouden in verband met de regels die de verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan. Voor twee van die ‘hotspots’, de boulevards in Vlissingen en de parkings in Perkpolder, gelden nu al maatregelen.