Oud-mariniers roeien van Vlissingen naar Rotterdam: pittige golven en stromende regen

VideoWESTKAPELLE - In de stromende regen legden de roeiende oud-mariniers van de Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC) vanochtend aan in Westkapelle. 

De oud-mariniers waren van plan om met rook, licht en vlaggen aan land te gaan, maar de weersomstandigheden lieten dat niet toe. ,,Dit was regen in het kwadraat", zegt stuurman Leo Dortland. 

Om vijf uur begonnen de 32 roeiers en 4 stuurmannen in Vlissingen aan hun tocht naar Rotterdam. Ze leggen in drie dagen ruim 150 kilometer af. De eerste dag naar Westenschouwen was behoorlijk zwaar, zegt Dortland. ,,We hadden wind en stroming tegen. De golven waren pittig. Het was een uitputtingsslag, maar de sfeer was fantastisch."

Volledig scherm
De mariniers zoeken steun bij elkaar na een 10 uur durende roeidag.

De oud-mariniers stonden bij het landingsmonument in Westkapelle stil bij de troepen die daar in 1944 de bevrijding begonnen. Daarna vervolgden ze hun tocht richting Westenschouwen, waar ze rond 16 uur aankwamen. Ze hopen zaterdag om 15.00 uur aan te komen in Rotterdam, waar de Wereldhavendagen plaatsvinden.

De oud-mariniers zamelen met hun tocht geld in voor hulphonden voor mensen met een posttraumatische stressstoornis.

Volledig scherm
De oud-mariniers bij Westkapelle. © Ruben Oreel
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vlissingse strandbeheerder Albert Dijkstra aan de kant gezet. ‘Ik heb er niet van geslapen’
    PREMIUM

    Vlissingse strandbe­heer­der Albert Dijkstra aan de kant gezet. ‘Ik heb er niet van geslapen’

    VLISSINGEN - Na twee generaties waakt er vanaf dit voorjaar geen Dijkstra meer over de Vlissingse stranden. Per 1 april geeft de gemeente het beheer en de bewaking over aan de Stichting Strandexploitatie Veere. De functie van Albert Dijkstra, strandbeheerder voor Vlissingen, komt te vervallen. Ook de veertien strandwachten die tijdens het toeristenseizoen worden ingezet, moeten mogelijk op zoek naar een andere zomerbaan.