Volledig scherm
© Staatsloterij

Opsporing Verzocht: eigenaar van Vlissings lot won 50.000 euro, maar haalde die nooit op

VLISSINGEN - Vorig jaar een Oudejaarslot gekocht bij de Primera in Vlissingen? Controleer dan nog even of je wel naar de uitslag van de trekking hebt gekeken. Want er heeft nog iemand 50.000 euro tegoed. 

Het Oudejaarslot - met nummer HE 91564  - is een zogeheten ‘half lot'. Daar betaal je de de helft voor, maar je ontvangt ook maar de helft van een eventuele prijs. Op het lot viel een bedrag van maar liefst 100.000 euro. De koper heeft dus recht op 50.000 euro. Maar... hij of zij kwam nooit opdagen. Na een jaar vervalt het recht op die prijs. En dus tuigt de Staatsloterij nu een alternatieve versie van Opsporing Verzocht op.

Cheque

Een vrachtauto met aanhanger van de organisatie rijdt dinsdag door Nederland met aan boord de cheque, maar ook vijf auto's. Ook die werden bij de Oudejaarstrekking door iemand gewonnen, maar nooit geclaimd. De prijzen worden achtergelaten bij de winkel waar de winnende loten werden gekocht. De ondernemers gaan daarna helpen met de speurtocht. 

In Vlissingen werd het lot aangeschaft bij de Primera aan de Lange Zelke. Omdat de vrachtauto niet bij die winkel voor de deur kan stoppen, gebeurt dat dinsdag op de parkeerplaats aan de Zeemanserve. Daar wordt rond half negen de symbolische cheque uitgeladen en begint officieel de zoektocht naar de onbekende prijswinnaar.

Als die zich de komende weken niet meldt, wordt op vrijdag 6 december een nieuwe poging gedaan. Dan rijdt een auto met megafoon door Vlissingen en schalt het winnende lotnummer door de straten. 

Wie lotnummer HE 91564 in de portemonnee of keukenlade vindt, kan zich melden bij de Primera in Vlissingen of bellen naar de Staatsloterij: 070 5500808.