Volledig scherm
Drukte op de Prins Hendrikweg, vlak voor de Keersluisbrug. © Arjen Nijmeijer

Opnieuw verkeersinfarct in Vlissingen: honderden automobilisten in lange files

Update 18.15 uurVLISSINGEN - Honderden automobilisten stonden tijdens de avondspits in lange files om Vlissingen uit te rijden. De werkzaamheden aan de Veerhavenweg dwingen het verkeer massaal via de Sloeweg de stad in en uit te rijden. Met wachttijden van een uur tot gevolg.

De grootste opstoppingen waren op de Oude Veerhavenweg, Prins Hendrikweg, Nieuwe Vlissingseweg en Edisonweg. Dat kwam vooral door de Sloebrug en de smalle Keersluisbrug. Die laatste brug bleek het grootste obstakel voor een vlotte doorstroming. De verkeerslichten lieten, zoals altijd, maar mondjesmaat auto’s rechtsaf slaan naar de Sloeweg en A58. Voor de Sloebrug was het eveneens aanschuiven. 

Volledig scherm
Verkeersinfarct in Vlissingen rond 17.30 uur. © Google Maps

De gemeente Vlissingen zette op verschillende kruispunten verkeersregelaars in. Rond 18.00 uur werden ook de verkeerslichten bij de Keersluisbrug uitgezet. “Verkeersregelaars laten het verkeer de Kenniswerf af rijden. Morgen om 06.30 uur (en de rest van de week) staan ze er weer”, aldus de gemeente in een tweet. 

De Veerhavenweg, een van de toegangswegen van de stad, is tot eind volgende week afgesloten omdat de laatste hand wordt gelegd aan de aansluiting van nieuwe wegen en een rotonde op rijksweg A58. Het is daardoor veel drukker dan normaal op de Sloeweg en de Nieuwe Vlissingseweg. 

Kwetsbaar

Het anders afstellen van de verkeerslichten bij de Keersluisbrug en de Nieuwe Vlissingseweg is voor een korte periode van tien dagen geen optie, aldus de gemeente Vlissingen. De gemeente heeft op verschillende sociale media, waaronder YouTube, een filmpje geplaatst waarin wethouder John de Jonge zich laat uitleggen waarom bepaalde verkeersmaatregelen noodzakelijk zijn. 

Volledig scherm
De Nieuwe Vlissingseweg liep vanochtend helemaal vol © Ruben Oreel

Volgens een woordvoerder van de gemeente laat de filevorming zien hoe kwetsbaar de entree van Vlissingen is en daarmee hoe noodzakelijk de aanleg van de nieuwe toegangsroute richting Kenniswerf, station, bedrijventerrein en, in de toekomst, de nieuwe marinierskazerne.

Vanochtend waren er ook al flinke files. Bij de HZ kwam een aantal docenten en leerlingen te laat op school, maar er vielen geen lessen uit. Volgende week is het herfstvakantie. Dat zal in de ochtendspits voor aanzienlijk minder verkeer zorgen. Ook bij het kantoor van Orionis (sociale dienst, werkvoorziening en re-integratie) was een aantal medewerkers wat vertraagd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement