Volledig scherm

Opnieuw noodopvang vluchtelingen in Zeelandhallen

GOES - De Zeelandhallen in Goes worden opnieuw gebruikt voor de opvang van vluchtelingen. Eind november worden ongeveer 450 personen verwacht die onderdak nodig hebben.

Zoals verwacht kreeg het college van burgemeester wethouders van Goes een nieuw verzoek het het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) voor tijdelijke opvang.

Van juli tot oktober waren de Zeelandhallen ook al ingericht als opvanglocatie. Omdat die opvang niet tot grote problemen heeft geleid, ziet de gemeente Goes geen reden om het verzoek van het COA te weigeren. De opvang is ook nu weer bedoeld voor vluchtelingen (voornamelijk mannen) uit Eritrea en Syrië.

Er wordt op 23 november van 17.00 tot 19.00 uur een informatie-inloopbijeenkomst in de Zeelandhallen gehouden waarbij onder andere COA, politie, vluchtelingenwerk, medische dienst en de gemeente aanwezig zijn. Ook bestaat dan de mogelijkheid de noodopvangvoorziening te bekijken.

  1. Ook Jack ziet Jack graag komen; de juiste man op het juiste moment voor Schouwen-Duiveland
    PREMIUM

    Ook Jack ziet Jack graag komen; de juiste man op het juiste moment voor Schou­wen-Duiveland

    ZIERIKZEE - Een stevige persoonlijkheid, met gevoel voor humor. Zeker niet afstandelijk. Iemand met oog voor cultuur, economische ontwikkeling, veiligheid en die ruimte geeft om andere argumenten aan te horen. De superlatieven over Jack van der Hoek zijn niet van de lucht. Het is de nieuwe burgemeester die Schouwen-Duiveland verdient en verder kan helpen, zeggen mensen uit zijn omgeving. ,,Hij komt op het juiste moment”, zegt oud-burgemeester Jack Asselbergs.