De brandstofprijzen zijn opnieuw gedaald.
Volledig scherm
De brandstofprijzen zijn opnieuw gedaald. © ANP XTRA

Opnieuw minder kwijt aan de pomp, maar voor hoe lang nog?

VLISSINGEN - Nog bijna dagelijks dalen de brandstofprijzen. In een week tijd is de prijs voor een liter benzine met 3 tot 5 eurocent gedaald. 

Betaalde je vorige week dinsdag nog 1,509 euro bij de TinQ in Middelburg, vandaag (maandag) is de literprijs gezakt naar 1,479. De goedkoopste pomp van de provincie staat echter in Kuitaart in Zeeuws-Vlaanderen. Daar tank je voor 1,469. 

Wie echt slim is, steekt de grens met België over. In Zwijndrecht betaal je slechts 1,099 euro voor een liter euro 95. Op een volle tank van 50 liter scheelt dat bijna 20 euro. Naar verwachting dalen de brandstofprijzen ook de komende dagen nog. Toch is de prognose op de lange termijn dat de prijzen niet heel veel verder dalen. 

Saoedi-Arabië

Ongeveer 1 euro van de brandstofprijs aan de pomp bestaat uit accijns en belasting. De Shells en BP's van deze wereld kunnen de prijs hooguit met zo'n 50 cent verlagen. Een week geleden kelderden de olieprijzen met ruim 30 procent nadat Saoedi-Arabië had besloten de productie op te voeren en de eigen prijzen te verlagen. 

Niet alleen de benzineprijzen, ook diesel is in prijs gedaald tot 1,169. En dat is dan weer een paar cent goedkoper dan bij onze zuiderburen. 

Benieuwd naar het goedkoopste tankstation bij jou in de buurt? Kijk dan hier